• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht: Frankrijk is het decor van Cruise 2019 presentaties

Overzicht: Frankrijk is het decor van Cruise 2019 presentaties

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Steeds uitgebreider worden ze, de Cruisecollectie shows. De presentaties van de tussencollecties, ook wel pre-collecties of Resortcollecties genoemd, hebben winkelomzetten de afgelopen jaren zo omhooggehaald, dat modehuizen elk jaar grootser uitpakken om consument en inkoper te verrassen. Dankzij de langere aanwezigheid in winkels dan klassieke collecties, vertegenwoordigen Cruisecollecties zelfs 40 tot 50 procent van de jaaromzet van sommige modemerken.

De betekenis van Cruisecollecties begon enkele jaren geleden al toe te nemen. Het is een antwoord van luxe modehuizen op het stelen van hun ideeën en ontwerpen door fast fashion-merken. In 2014 liet ontwerper Jean-Paul Lespagnard al aan FashionUnited weten na te denken over nieuwe manieren om zijn collecties te presenteren, omdat inkopers steeds voorzichtiger worden met het aanschaffen van items als ze kort na de catwalkshow al namaakartikelen aantreffen. “Ik overweeg serieus om mijn nieuwe collectie in mei aan inkopers te presenteren,” zei Lespagnard destijds.

Wat betreft Cruise 2019 maakten luxemerken onlangs bekend waar en wanneer hun collectiepresentaties plaatsvinden. Frankrijk is dit jaar de belangrijkste bestemming. Scroll naar beneden om onze interactieve kaart met de precieze locaties, op volgorde van plaatsvinden, te bekijken.

Klik op ‘start exploring’ en navigeer met de pijlen of ontdek simpelweg meer door op de locatie te klikken in de kaart.

Homepage foto: Dior

CHANEL
CRUISE
cruise collectie
DIOR
GUCCI
LOUIS VUITTON
MULTIMEDIA
PRADA