• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht SS20 Denim by Premiere Vision

Overzicht SS20 Denim by Premiere Vision

Door Trendstop

19 dec. 2018

Mode

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een kijkje achter de schermen van de Voorjaar/Zomer 2020 editie van Denim by Premiere Vision.

De denimexperts van Trendstop geven u een eerste kijkje naar de belangrijkste textielfabrikanten van de nieuwste innovaties, stoffen, kleuren en oppervlakontwerpen die tijdens het SS20 Denim by Premiere Vision beursevenement te zien waren. Het halfjaarlijkse evenement vindt wisselend plaats in Parijs en Europese steden met een sterke modegeschiedenis. Het gespecialiseerde denimevenement bleef met zijn debuut in Londen de nadruk leggen op duurzaamheid en ecologische-verantwoord ondernemen. De Smart Trend ruimte en Smart Wardrobe initiatieven bevatten 12 verantwoordelijk-geproduceerde denim outfits van merken als Eileen Fisher en Pepe Jeans, alsmede stoffen, accessoires en technieken die gebruik maken van post-consumer gerecycled denim. Onze uitgebreide stoffenshow overzichten en beelden tonen u de looks die onmisbaar zullen zijn voor uw volgende denimcollectie, en evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend zodat u goed in staat bent beslissingen te nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie trends uit Denim by Premiere Vision die van invloed zullen zijn op SS20 en daarna. Colour Overdye en Metallic Washes introduceren een modieus aspect aan denim, en breiden het jeansassortiment uit naar alle hoeken van de fast-fashion markt. Warp Weft Contrasts verkent nieuwe technieken voor decoratief denim, en biedt een groot aantal mogelijkheden voor toekomstige experimenten.

Colour Overdye

Overgeverfd denim wordt voorzien van zomerse kleuren. Kepertexturen blijven zichtbaar onder sterk verzadigde tinten. Daarmee creëren ze een opvallend tweekleurig effect en verlenen zwarte gloed aan gekleurd denim. Elastische tailles en naden worden benadrukt, waarbij traditionele denimdetails versterkt worden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Baykanlar Tekstil, The Selvedge Denim Vintage, Denim PV, allen Voorjaar Zomer 2020

Warp Weft Contrasts

Contrasterende schering en inslag creëert een fris denimmotief voor zomer met strepen, ruit-effecten en logo’s verweven in de stof. Indigo/gebroken wit combinaties overheersen, maar de techniek biedt ook een reeks kleurmogelijkheden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Freedom Denim, Crescent Bahuman, Indigo Textiles, allen Voorjaar Zomer 2020

Metallic Washes

De trend voor wat meer formele aangeklede denim houdt aan. In SS20 overheersen metallic weefsels en coated afwerkingen. Zacht antiek gouden, tinnen en zilveren wassingen voorzien denim van een subtiele glans voor draagbare dag-tot-nacht opties.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Baykanlar Tekstil, Berto Industria Tessile, Denim PV, allen Voorjaar Zomer 2020

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring/Summer 2019 Denim Premiere Vision rapport, een complete gids met de essentiële trends uit het vooraanstaande denim beursevenement. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.