• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Peruaanse alpaca, het goud van de Andes

Peruaanse alpaca, het goud van de Andes

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

7 jan. 2019

Mode

Peruaanse alpaca, ook wel "het goud van de Andes" genoemd, is een luxe wolsoort die door internationale inkopers zeer wordt gewaardeerd vanwege de ongeëvenaarde kwaliteit en de unieke eigenschappen. De wol heeft een breed spectrum aan natuurlijke kleuren en laat zich heel goed mengen met andere vezels.

Alpacawol is verfijnd en toch robuust. Hij is zacht, voelt prettig aan en is eenvoudig te verwerken. Hij bestaat uit zogeheten 'droge vezels'. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld schapenwol, dat veel lanoline bevat en meerdere keren gewassen moet worden. Daarnaast is alpacawol compleet hypoallergeen en niet-brandbaar.

Milieuvriendelijk

De alpaca wordt in de Peruaanse cultuur zeer gerespecteerd. Dat was bij de Inca's al het geval en dat is nog steeds zo.
In Peru woont 80% van de wereldwijde alpacapopulatie. De dieren komen van nature voor in het Andesgebergte. Ze leven op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau en zijn bestand tegen extreme temperaturen. Ze hebben een vacht met microscopische luchtzakjes die zorgen voor een speciaal soort warmteregulering. Op warme dagen laten de zakjes lucht door zodat de alpaca het niet te warm krijgt; bij koud weer houden de zakjes juist lichaamswarmte vast.

Het scheren gebeurt op een strikte, ethische manier. Alpaca's worden goed verzorgd en worden nooit mishandeld omwille van hun vacht. Het zijn heel gehoorzame en vriendelijke dieren.

De Peruaanse textiel- en productie-industrie werkt in overeenstemming met de internationale fairtradeprincipes, die gebaseerd zijn op respect en rechtvaardigheid. Dit schept rendabelere commerciële randvoorwaarden voor elke belanghebbende in de waardeketen. Van de wolproducenten tot de garen- en stoffabrikanten en de kleermakerijen.

Peruaanse alpaca is de perfecte mix van traditioneel en modern. Daarom kiezen internationale merken deze wol uit voor hun meest verfijnde collecties.

Lees meer over Peruaanse alpaca op
http://www.alpacadelperu.com.pe/