• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Prada brengt ‘Linea Rossa’ sportkledinglijn opnieuw uit

Prada brengt ‘Linea Rossa’ sportkledinglijn opnieuw uit

Door Tessa Guntlisbergen

7 sep. 2018

Mode

Emmerhoeden, gewatteerde jassen en retro zonnebrillen versierd met dunne rode lijnen. Twintig jaar na het debuut, lanceert Prada een vernieuwde versie van haar ‘Linea Rossa’ sportkledinglijn. Dat schrijven diverse media, waaronder Fashionnetwork.com.

De lijn is opgefrist en bestaat nu uit uniseks items in een minimalistisch ontwerp en met een afwisselend kleurenpalet - van grijstinten tot fluorescerend roze, pistache groen en feloranje. Volgens Prada biedt de collectie “een volledige outfit, van bovenkleding tot schoenen, speciaal ontworpen voor activiteiten als skiën of snowboarden”, schrijft Fashionnetwork.com.

De Linea Rossa-collectie was populair in de jaren ‘90 en aan het begin van het jaar 2000. Later verloor de lijn zijn aantrekkingskracht, waarna het voornamelijk bestond uit enkele basisitems en accessoires als zonnebrillen. Destijds werd Linea Rossa gezien als ‘ultratechnisch en uiterst functioneel’. De kleding werd vooral gemaakt van nylon. Hoewel de hightech-functies in de vernieuwde collectie nog steeds aanwezig zijn, ligt nu meer nadruk op innovatie en de eigentijdse richting die de lijn in gaat.

De vernieuwde Linea Rossa-lijn zal vanaf zaterdag 8 september middels speciale evenementen worden gelanceerd. Eerst in New York, daarna in diverse Aziatische steden en Parijs. De collectie is daarna verkrijgbaar bij alle Prada-filialen, geselecteerde warenhuizen en via de online shop.

Beeld: Prada

PRADA