• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Shoeby categoriewinnaar Beste Winkelketen en Beste Webshop 2015-2016

Shoeby categoriewinnaar Beste Winkelketen en Beste Webshop 2015-2016

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

In aanloop naar het Retailer of the Year-gala werden op 15 september de categoriewinnaars van de Beste Winkelketen en Beste Webshops van Nederland bekendgemaakt. Tijdens deze voorronde won winkelketen Shoeby beide prijzen voor de categorie damesmode.

Retailer of the Year, een initiatief van Q&A Research & Consultancy in samenwerking met ABN Amro, is een jaarlijkse verkiezing waarbij verschillende awards voor retailers worden uitgereikt. Uit een beoordeling door bijna 300.000 consumenten op 400 retailers kwam een gemiddeld rapportcijfer van 7,8 voor winkelketens. Dat is iets lager dan vorig jaar, toen kregen winkelketens nog een 7,83. Klantvriendelijkheid kreeg van consumenten de hoogste waardering, terwijl het prijsniveau van winkels slecht werd beoordeeld.

In de categorie damesmode zijn er ten opzichte van vorig jaar grote veranderingen. Zo waren Shoeby, H&M en MS Mode drie nieuwe genomineerden, waarvan Shoeby dit jaar niet alleen de award voor Beste Winkelketen, maar ook die voor Beste Webshop heeft gewonnen. De winkelketen scoorde een gemiddelde van 8,5, volgens consumenten vooral gebaseerd op de klantvriendelijkheid.

Verder won Only for Men in de categorie herenmode beide prijzen, net als Hunkemöller voor lingerie- en ondermode en Bever voor sportmode. Van Haren heeft in de categorie schoenen de prijs voor Beste Winkelketen gewonnen, waar Zalando dat doet voor de Beste Webshop. De beste winkelketen op het gebied van baby- en kindermode is Zeeman, H&M is hierin de beste webshop.

Op 29 oktober aanstaande wordt tijdens het Retailer of the Year-gala bekendgemaakt wie van de categoriewinnaars zich Beste Winkelketen of Webshop van Nederland mag noemen.

Beste Winkelketen
Retailer of the Year
Shoeby