• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sneakers: ze mogen weer!

Sneakers: ze mogen weer!

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker op de catwalks: sneakers. Het begon bij de Spring 2014 modeshows van Dior en Chanel waar ontwerpers Raf Simons en Karl Lagerfeld hun modellen aankleedden met misschien wel de comfortabelste schoenen ooit. Die Chanel-show werd zelfs afgesloten door Cara Delevigne, die een bruidsjurk droeg met daaronder sneakers. Sindsdien zijn sneakers dus helemaal terug in het modebeeld, alhoewel ze natuurlijk nooit weg waren uit het straatbeeld. Maar dankzij deze ontwerpers kun je sneakers nu ook prima dragen onder bijvoorbeeld een kokerrok. En je wordt ook helemaal niet meer raar aangekeken als je ze eens draagt naar je werk, zonder dat het Casual Friday is. Persoonlijk trek ik de grens bij sneakers op een bruiloft, maar aan de andere kant: als Cara het mag...

Waar haal je de leukste sneakers?
Een ding is wel belangrijk te melden in dit verhaal: de sneaker is zeker wel geëvolueerd sinds de jaren '80 en '90. Waren ze toen alleen nog te verkrijgen in zwart en wit, en waren ze bijzonder geschikt voor de sportschool (maar dan ook alleen daarvoor), tegenwoordig zijn er sneakers in allerlei kleuren, soorten en maten. Shoeline is een van de online winkels die sneakers van allerlei merken verkoopt. Van grijze enkelhoge sneakers van P-L-D-M, via zwart-witte met leuke prints van Poelman, tot felblauwe met een oranje zool en fluorescerend groene binnenkant van New Balance. Nu is dat misschien een beetje opvallend, maar gelukkig zijn deze sneakers er ook in minder felle kleuren.

Over New Balance damessneakers
New Balance is wel een merk dat een bijzondere vermelding waard is. Dit label is namelijk ooit begonnen als fabrikant van inlegzolen en de kennis van toen wordt nog steeds gebruikt om de sneakers zo comfortabel mogelijk te maken. Ze combineren die traditionele kennis met hedendaagse technieken zodat de schoenen geschikt zijn voor professionele atleten, maar ook voor mensen die gewoon eens lekker willen lopen. Dankzij steeds ontwikkelende technologieën en technieken worden de New Balance damessneakers steeds beter. En natuurlijk houdt dit merk bij het ontwerpen ook de trends in het oog, waardoor je er steeds fashionable uitziet met een New Balance sneaker.

Partner Content
Sneakers