• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • SS19 Belangrijke Herenmode Print- en Grafische Printtrends

SS19 Belangrijke Herenmode Print- en Grafische Printtrends

Door FashionUnited

30 aug. 2018

Mode

Trendstop biedt lezers van FashionUnited inzicht in de belangrijkste Voorjaar/Zomer 2019 print- en grafische printtrends die van invloed zijn op de herenmodemarkt.

Het printteam van Trendstop presenteert de nieuwste concepten die bepalend zullen zijn voor de herenmodemarkt in Voorjaar/Zomer 2019 en daarna. Onze experts hebben de beste designercollecties op de internationale catwalks geanalyseerd, en bieden ook inspiratie voor uw volgende printcollectie. Onze uitgebreide print- en grafische printrapporten en de specialistische seizoensbeelden evalueren de commerciële waarden en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie print en grafische printtrends die van groot belang zullen voor herenmode in SS19. Tropische motieven blijven van grote invloed op de printmarkt, waarbij Tropical Florals een meer modernistische en uitgesproken benadering voor SS19 tonen. In Tekst in Repeat wordt de langlopende typografie trend bewerkt als all-over print om grafische optische illusies te creëren en actuele boodschappen weer te geven. Camouflage, een basismotief voor herenmode, krijgt een update voor het digitale tijdperk met gedeconstrueerde en korrelige effecten in Decon Camo.

Tropical Florals

Tropische regenwoudthema’s worden grotendeels vertaald door het gebruik van niet-fotografisch gebladerte en tropische bloemstijlen op grote schaal. Schaal is essentieel; hoe groter de applicaties, des te modieuzer de uitvoering. Interpretaties van moderne kunst worden vereenvoudigd met een kleiner kleurpalet.

Text In Repeat

Teksten staan centraal om subtiele en provocerende motieven te creëren, met sterke anarchistische of humoristische boodschappen. Branding maakt een comeback met illusoire all-over herhaalmotieven die de vetgedrukte teksten van voorgaande seizoenen updateten.

Decon Camo

Klassiek camouflage neemt een meer vloeibare en impressionistische vorm aan dankzij gedigitaliseerde invloeden en gedeconstrueerde samenstellingen. Een korrelige, gebroken sfeer wordt gecreëerd door onregelmatige herhalingen en print-op-print effecten met hoogtepunten in accentkleuren, waardoor camouflage prints een minder traditioneel khaki kleurpalet aannemen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2018-19 Fast Fashion Print Directions rapport, een samengesteld overzicht van de belangrijkste print- en grafische thema’s van het seizoen van de top internationale ontwerpers. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: MSGM, Paul Smith, Alex Mullins, allen Voorjaar Zomer 2018, MSGM, Palm Angels, Sacai, allen Voorjaar Zomer 2018, Damir Doma, Liam Hodges, OAMC, allen Voorjaar Zomer 2018