• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stella McCartney partner Fashion For Good

Stella McCartney partner Fashion For Good

Door Wendela van den Broek

27 sep. 2018

Mode

Stella McCartney en Fashion for Good slaan officieel de handen ineen. Dat maakte de organisatie Fashion for Good vanochtend bekend middels een persbericht.

De Britse modeontwerpster en Fashion for Good werken al enige tijd samen, maar nu is die samenwerking officieel geworden. Volgens Fashion for Good is de samenwerking ‘een logische keuze’, omdat beide partijen ‘circulaire mode omarmen en zich focussen op innovaties’.

McCartney beaamt dit.“We zijn voortdurend bezig met het zoeken naar innovatieve oplossingen om duurzamer te ondernemen. Fashion for Good helpt ons op deze reis. Samen kunnen we de mode-industrie helpen om te veranderen, door de innovatieve circulaire technologieën op te schalen en implementeren,” aldus de modeontwerpster in een persbericht.

Vanaf 5 oktober is in het interactieve tech-museum, de Fashion for Good Experience, de fysieke uiting van deze samenwerking tussen de twee organisaties te bewonderen. Het betreft een jurk die ontworpen is door Stella McCartney en geverfd is door Colorifix (het Britse bedrijf is gespecialiseerd in eco-verantwoordelijke verfprocessen). Deze startup – uit batch 2 van het Fashion for Good-Plug and Play Accelerator programma - heeft een proces ontwikkeld om stoffen te kunnen verven met gemodificeerde micro-organismen, en dit proces is toegepast bij het verven van het ontwerp van McCartney.

De jurk van Stella McCartney is gemaakt van Iris biologisch katoen en is geinspireerd op de Stella McCartney 2018 zomercollectie.

Over Fashion for Good

Het initiatief, opgericht door de C&A Foundation in maart 2017, heeft nu negen corporate partners; naast Stella McCartney zijn dit PVH, Adidas, C&A, Galeries Lafayette, Kering, Target en Zalando. Fashion for Good verbindt merken, retailers, leveranciers en non-profit organisaties met een gezamenlijke ambitie op het gebied van duurzaamheid. Ook ondersteunt het initatief het opschalen van technologieën, processen en bedrijfsmodellen die de potentie hebben om de industrie te transformeren. Het hoofdkantoor van Fashion for Good is gevestigd aan het Rokin in Amsterdam.

Foto credit: Fashion for Good.

Fashion For Good
STELLA MCCARTNEY