• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trends van Milan Fashion Week Men’s

Trends van Milan Fashion Week Men’s

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |OVERZICHT

Na bijna vier dagen werd Milan Fashion Week Men’s maandag afgesloten. De mannenmodeweek gaf het stokje over aan Parijs. Bij deze een overzicht van de belangrijkste trends voor mannenmode (en dames) voor herfst/winter 2019/2020.

In rood en zwart

Bij veel ontwerpers draaide het dit seizoen om rood en zwart. Modehuis MSGM stuurde mannen in rode leren broeken met zwarte strepen de catwalk op, gecombineerd met gekleurde jacks. Bij Versace sierde de letter ‘V’ op de tweekleurige truien. Bij Prada droegen vrouwen rode derby schoenen onder elegante zwarte jurken en een mannelijk modellen poseerden in bordeauxrode vesten en zwart jasjes.

Luipaard, slang of vis?

Het dierenrijk was opnieuw een inspiratiebron dit seizoen. Bij Versace verscheen een mannelijk model in lange luipaardprint jas met bijpassend geverfd haar. Marni toonde oranje cheeta ontwerpen.

Slangenprint sierde op overhemden van Marni en bij mantels en bijpassende broeken bij M1992. Dsquared2 presenteerde vissenhuid textuur in meerdere kleuren. Emporio Armani presenteerde een python effect op een heren pantalon en blazer en showde ook een jasje met zebraprint.

Flashy kleuren

Een andere trend dit seizoen is het gebruik van gewaagde kleurencombinaties. Mannen showde bij MSGM een extravagante combinatie. Zo werd een fluorescerende gele trui gestyled met oranje windbreaker (jack) en roze pantalon.

Oranje was ook de kleur van broeken en jassen bij John Richmond. Versace liet mannen zwart en geel gestreepte pakken met roze mantel dragen.

Bont

Prada toonde omkeerbare zwarte petten met kleurrijke bonten voering. Bont kwam ook terug in schouderstukken of franjes, geïnspireerd op ceremoniële militaire kleding. Emporio Armani presenteerde tassen en rugzakken met bont, en Fendi toonde een harige camel jacks. (AFP)

Het origineel van dit artikel verscheen vandaag op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking: Esmée Blaazer.

Foto’s: Versace, Prada, MSGM herfst/winter 2019 via Catwalkpictures © Catwalkpictures.com.

Herfst/Winter 2019
Mannenmode
milan fashion week men
Milan Fashion Week Men's
trends herfst 2019