• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Trendstop: Pre-Fall 2019 Overzicht

Trendstop: Pre-Fall 2019 Overzicht

Door Wendela van den Broek

12 dec. 2018

Mode

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar een aantal hoogtepunten uit het Pre-Fall 2019 seizoen tot dusver.

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de meest inspirerende shows en het laatste nieuws uit het Pre-Fall 2019 seizoen. Na een reeks bestemmingsshows voor het Resort seizoen, presenteren veel merken hun nieuwste collecties door middel van grote producties in een aantal van ’s werelds grootste en snelste luxemarkten. Tokyo, Shanghai en New York behoren tot de bestemmingen van de grootste namen in de mode, waarbij veel modehuizen kiezen voor catwalkshows in plaats van de traditionele Pre-Fall presentatie-opzet. Nog een belangrijke ontwikkeling is de toename van gemengde en uitsluitend herenmode Pre-Fall shows, zoals van Dior Homme, Coach 1942 en Valentino, die allen hun assortiment voor het seizoen uitbreidden. Ons uitgebreide, mondiale catwalkverslag en bijbehorende trendbeelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijk basis kunt vormen voor uw beslissingen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie Pre-Fall collecties die van invloed zijn op dit seizoen. Valentino bracht met zijn dames- en herenmodecollecties - die naast elkaar gepresenteerd werden - een eerbetoon aan Japan. Bij Burberry versterkten een symfonie van tonale kleuren en een gemengde collectie de focus van het huis op de bevordering van diens intergenerationele kracht. Bij Jil Sander tilden thema’s als knusheid en comfort, weelderig en puur, de van oorsprong minimalistische esthetiek van het merk tot nieuwe hoogtes.

Valentino

Valentino bracht zijn allereerste gemengde show naar Tokyo, Japan, wat aangeeft hoezeer de stad als modecentrum is gegroeid. Ontwerper Pierpaolo Piccioli liet zich inspireren door zijn gastland en huldigde de Japanse cultuur met een reeks rode tule jurken, bloemetjesprint bloezen, pakken en asymmetrische silhouetten die herinnerden aan het concept van wabi-sabi. Tijdens een schitterende finale regende het rode rozenblaadjes op de catwalk.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Valentino Pre-Fall 2019

Burberry

De eerste Pre-Fall collectie van Riccardo Tisci was dankzij de grote verscheidenheid aan looks net zo onvergetelijk als zijn debuut in SS19. We zagen een enorme selectie bovenkleding voor mannen en vrouwen in verschillende kleuren en stoffen. Een tonaal palet in tinten karamel, taupe, beige en honing werkten mooi samen in reïncarnaties van het archief van Burberry. Een reeks schoenen en accessoires completeerde het aanbod met nieuwe stukken die naar verwachting in mei aan het assortiment zullen worden toegevoegd.

added to the range in May.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Burberry Pre-Fall 2019

Jil Sander

Voortbordurend op de stijlcodes van het voorjaar, transformeerden Luke en Lucie Meier in hun nieuwste collectie voor Jil Sander pure en simpele vormen door middel van stoffencombinaties, textuurmatige elementen en onverwachte details. Eenvoudige wollen dekens en ruige doeken gepaard met broderie anglaise vertegenwoordigden de bescheiden vs. luxe uitstraling van de collectie, terwijl gewatteerde stoffen een sportieve functionaliteit introduceerde aan een zachte en troostrijke esthetiek.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Jil Sander Pre-Fall 2019

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2019 Key Theme Directions rapport van Trendstop, een samengesteld overzicht van de meest onmisbare thema’s uit het Resort 2019 seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Pre-Fall 2019
Trendstop