• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Twee ArtEZ studenten genomineerd voor Euro Fashion Award

Twee ArtEZ studenten genomineerd voor Euro Fashion Award

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Yvette Peek en Christina Breun, beiden opgeleid aan ArtEZ, zijn genomineerd voor de eerste editie van de Euro Fashion Award die in april wordt uitgereikt. De Euro Fashion Award is een initiatief van Kaufhaus Görlitz, een iconisch warenhuis dat gevestigd was in de grensplaats Görlitz in Oost-Duitsland, maar in 2009 de deuren sloot. Het prachtige Jügentstil gebouw staat er nog wel en vormde onder meer het decor van de film 'The Grand Budapest hotel'. Hier vindt straks ook de finale plaats.

In totaal zijn elf collecties genomineerd van jonge ontwerpers die hebben gestudeerd aan gerenommeerde Europese academies. Onder hen naast Peek en Breun ook Agnese Narnicka uit Litauen, Katharina Buczek uit Denemarken en de Duitse ontwerpers Anastasia Lotikova, Julia Preckel, Josefine Jarzombek, Anna Bornhold, Annalena Skörl Maul; het design duo Jing Jing Qi en Robin Rau en zelfs een trio dat bestaat uit Heike Becker, Benjamin Kräher en Sebastian Schettle.

Op 23 april is de finale met een award show in Görlitz. Hoofdprijs bedraagt 30 duizend euro. De tweede prijs bedraagt 20 duizend euro en de derde prijs 10 duizend euro. In de vakjury een aantal bekende namen uit de modebranche zoals Margareta van den Bosch (H&M), Gudrun Allstädt (TextilWirtshaft) en Gerold Brenner (Trendanalist).

Video: Hoe Kaufhaus Görlitz werd omgebouwd tot The Grand Budapest Hotel


ArtEZ
Euro Fashion Award