• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Van Heek-Tweka boekt groter verlies

Van Heek-Tweka boekt groter verlies

Door FashionUnited

20 nov. 2002

De Nederlandse ondergoed en badmodeproducent Van Heek-Tweka N.V. heeft meer verlies geleden dan oorspronkelijk werd verwacht over het afgelopen boekjaar dat eindigde op 31 juli jl. Het bedrijf heeft dat jaar een grote reorganisatie doorgemaakt. Met het oog daarop leken de resultaten eind vorig jaar mee te vallen. Het bedrijf was toen dan ook zeer optimistisch gestemd. Nu blijkt dat Van Heek-Tweka een verlies heeft geleden van 3,2 miljoen euro, vergeleken met een verlies van drie miljoen in het jaar daarvoor. Een gevolg van de reorganisatiekosten die hoger zijn uitgevallen dan vooraf werd verwacht.

Het bedrijf heeft laten weten dat logistieke problemen bij Iduna, onderdeel van de Van Heek-Tweka-groep, een onverwachtte kostenstijging van 2,5 miljoen euro tot gevolg hebben gehad. Bovendien kampte Iduna, dat in Uden is gevestigd en in 1999 de licentie voor Mexx verwierf, met dalende verkoopopbrengsten die onder meer resulteerden in ontslagen.

Directeur Geert Steijnmeier liet weten dat hij het volste vertrouwen heeft in de toekomst. "Voororders zijn goed en de overhead gereduceerd." Bovendien zou L. ten Cate, het derde onderdeel van de groep, naar tevredenheid opereren. Verder wordt gerapporteerd dat Van Heek-Tweka op zoek is naar een strategische partner. Namen zijn nog niet genoemd.