• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Van Heek-Tweka failliet

Van Heek-Tweka failliet

Door FashionUnited

16 jul. 2003

Van Heek-Tweka in Losser is failliet verklaard. Het textielbedrijf is in de problemen gekomen door het faillissement van lingeriedochter Iduna. Van Heek-Tweka bestaat uit drie onderdelen. Het eerder genoemde Iduna, L. ten Cate en Van Heek-Tweka. Directeur G. Steinmeijer kocht onlangs aandelen van de dochterondernemingen L. ten Cate en een deel van Iduna. Steinmeijer wil de fabrikant van ondermode L. ten Cate onder te brengen bij de niet-beursgenoteerde textielonderneming Van Heek-Ten Cate. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en distribueren van lingerie, ondermode en badkleding.

Van Heek-Tweka liet begin juni weten in financiële nood te zitten omdat de huisbankier ABN Amro de geldkraan dichtdraaide. Voor dochterbedrijf Iduna betekende dat het faillissement. Het bedrijf richt zich met merken als Pastunette, Rebelle en Mexx vooral op het midden en hogere segment van de onder- en badmode.

De fabrikant van ondermode L. ten Cate draait in tegenstelling tot Iduna goed. Bij de onderneming in Geesteren werken 130 mensen en nog eens vierhonderd in ateliers in Tunesie. Het textielbedrijf leed in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar, van augustus vorig jaar tot en met eind januari dit jaar, een verlies van 2,3 miljoen euro op een omzet van 19,4 miljoen. (DFT)