• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vijf nieuwe innovators bij Scaling Programma van Fashion for Good

Vijf nieuwe innovators bij Scaling Programma van Fashion for Good

Door Wendela van den Broek

8 nov. 2018

Er hebben zich vijf nieuwe innovatieve bedrijven gevoegd bij het Scaling Programma van mode initiatief Fashion for Good. Daarmee komt het totaal aantal bedrijven in het programma uit op veertien.

“Het is zo fijn om zo’n boeiende portfolio van innovators in ons Scaling Programma te hebben,” zegt Katrin Ley, Managing Director van Fashion for Good, in een persverklaring. “We hebben nu veertien diverse en vooruitdenkende innovators die op het punt staan te integreren in de markt. Samen bedenken zij nieuwe manieren waarop mode ontworpen, gemaakt, gedragen en hergebruikt wordt.”

De groep nieuwkomers bestaat uit Ecovative, Natural Fiber Welding, The Renewal Workshop, SeaChange Technologies Inc. en Yerdle Recommerce. Binnen het programma hebben zij achttien maanden de tijd om met steun en hulp van partners van de organisatie hun producten te ontwikkelen, implementeren en op de markt te brengen.

Fashion for Good werd in 2017 door de C&A Foundation opgericht en telt inmiddels negen corporate partners, waaronder Stella McCartney, Adidas, Kering en Zalando. De organisatie brengt merken, retailers, leveranciers en non-profit organisaties met dezelfde ambities op het gebied van duurzaamheid met elkaar in contact.

Fashion For Good