• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Vingino lanceert schoenencollectie

Vingino lanceert schoenencollectie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vingino lanceert schoenencollectie

Kinder- en dameskledinglabel Vingino is een joint venture aangegaan met Achten Fashion Group teneinde een schoenencollectie te ontwikkelen voor kinderen. De eerste Vingino Footwearcollectie wordt gepresenteerd op de Kleine Fabriek op 6 en 7 juli van dit jaar in Amsterdam.

De collectie bestaat uit jongens- en meisjesschoenen, van laarzen tot ballerina's en gympen in de maten 23 tot en met 39. "Als inspiratiebron voor de schoenen wordt de jeanscollectie van het eigen merk gebruikt zodat de twee goed op elkaar aansluiten," vertelt een medewerkster van AFG. Ook wordt gelet op de pasvorm en het comfort van de schoenen. "Die expertise hebben we hier wel in huis."

Het label Vingino werd in 2001 opgericht door Benny Dekker. De naam Vingino is een contaminatie van de namen van de zoon van de oprichter, Vince Gino. Op dit moment wordt de kinderkleding, die zich voornamelijk richt op het middensegment, verkocht in veertien landen. AFG werkt ook samen met onder andere Humberto Tan, Otazu en LA Gear.