• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Wrangler gaat duurzamer werken met hulp van TSC

Wrangler gaat duurzamer werken met hulp van TSC

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Amerikaanse denimmerk Wrangler gaat vanaf nu sterker inzetten op duurzaamheid. Het merk, dat onderdeel is van VF Corporation, is namelijk lid geworden van The Sustainability Consortium (TSC): een internationale organisatie die werkt aan het duurzamer maken van consumentengoederen.

In een persbericht heeft TSC bekendgemaakt dat Wrangler met hen wil samenwerken om zowel de eigen leveringsketen als de kledingindustrie in het algemeen duurzamer te maken.

”TSC heeft een goede aanpak om te onderzoeken hoe duurzaamheid invloed heeft op sectoren zoals kleding, schoenen en textiel,” zei Wrangler´s directeur duurzaamheid Roian Atwood. “Door te kijken naar de Kritieke Prestatie-Indicatoren (KPI) in onze werkwijze kunnen we de hele leveringsketen verder ontwikkelen.”

”Het team van Wrangler was al langere tijd betrokken bij het werk dat wij doen op het gebied van kleding, schoenen en textiel. Hun toewijding is een signaal dat TSC zeker impact heeft op de sector,” zei TSC-CEO Sheila Bonini over de samenwerking.

In een interview met ´Sustainable Brands´ vertelde Atwood ook dat het bedrijf de resultaten van het onderzoek met TSC wil delen met leveranciers. Wrangler zal vanaf 2016 trainingen gaan geven aan zijn personeel die moeten leiden tot een duurzamere werkwijze.

TSC werd in 2009 opgericht. De non-profitorganisatie wordt bestuurd door Arizona State University en de University of Arkansas. Daarnaast zijn ook de Nederlandse Universiteit Wageningen en de Chinese Nanjin University betrokken bij TSC. De organisatie heeft momenteel ruim 100 leden, waaronder Coca Cola, Marks & Spencer en Unilever.

the sustainability consortium
VF Corporation
Wrangler