• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ABN Amro introduceert betalen met wearables

ABN Amro introduceert betalen met wearables

Door Caitlyn Terra

15 jan. 2019

Betalen met een ring, sleutelhanger of horloge. De praktijk hiervan wordt steeds normaler nu ABN Amro het mogelijk maakt met wearables te betalen. Dit blijkt op de website van de bank.

Betalen met een wearable is hetzelfde als contactloos betalen met een betaalpas. Men houdt de wearable tegen de betaalautomaat en voltooid daarmee de betaling. Om gebruik te maken van de service wordt vijftig eurocent per maand gevraagd.

Om gebruik te maken van een dergelijke wearable zoals een ring, sleutelhanger, horloge of armband moet het apparaat geregistreerd worden bij de aanbieder van de wearable met het kaartnummer dat er aan gekoppeld moet worden. Vervolgens moet de klant registreren bij internet of mobiel bankieren van ABN Amro en daar de wearable activeren (mogelijk met serienummer van het item).

Zoals met contactloos betalen zit ook bij betalen met een wearable een limiet van 250 euro per dag op de betalingen. Bij bedragen boven de 25 euro moet de overdracht altijd bevestigt worden met de pincode op de betaalautomaat, bij bedragen onder de 25 euro is dit niet nodig.