• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Action wil Franse La Halle winkels overnemen

Action wil Franse La Halle winkels overnemen

Door Esmerij van Loon

7 aug. 2015

Retail

Discountketen Action staat op het punt een aantal filialen van textielketen La Halle in Frankrijk over te nemen. La Halle verkeert in financiële problemen en moet fors bezuinigen. Daarom staat sluiting van een zestigtal winkels op het programma. Volgens het Franse FashionMag zijn naast Action ook C&A en het Franse Orchestra in de running om winkels over te nemen.

Het openen van nieuwe filialen en internationale expansie zijn voor Action dit jaar de speerpunten. Frankrijk en Duitsland staan daarbij bovenaan de lijst. In 2013 had Action nog maar 13 winkels in Frankrijk, eind 2014 waren dat er 52. Begin volgend jaar komt er bovendien een derde distributiecentrum op 50 kilometer van Parijs.

La Halle maakt deel uit van de Franse groep Vivarte, waar ook ketens als André, Kookaï, Naf Naf, Milelli, San Marina en Caroll toebehoren. In april van dit jaar maakte Vivarte bekend te moeten bezuinigen en dat daarbij ruim 1600 van de 17.000 arbeidsplaatsen in Frankrijk verloren gaan. La Halle wordt bij de reorganisatie het zwaarst getroffen. Van de 620 filialen in Frankrijk gaan er 174 dicht.