• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: grootste omzetstijging in 10 jaar

CBS: grootste omzetstijging in 10 jaar

Door Marjolein Stormezand

4 dec. 2017

Ook in het derde kwartaal van dit jaar zet de detailhandel meer om dan het jaar ervoor. In totaal werd er 4,7 procent meer omgezet dan in 2016. De non-foodwinkels beleefden met een omzetstijging van 5,1 procent hun grootste stijging in ruim tien jaar, dat meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Detailhandel.

Deze omzetstijging is sinds de eerste twee kwartalen van 2006 niet meer gerealiseerd. Door toedoen van de dynamische woningmarkt, behaalden vooral de aan wonen gerelateerde branches sterke groeicijfers. Maar ook in de modewinkels rinkelden de kassa’s, met in het bijzonder de schoenverkopers; zij sloegen 7,5 procent meer omzet aan. De kledingwinkeliers zagen hun omzet met 4,3 procent stijgen.

De internetverkopers groeiden wederom harder dan de fysieke winkels, de totale omzet was 20,8 procent eerder dan het jaar ervoor. De online omzet van de winkels waar de verkoop via internet een nevenactiviteit is, groeide met 24,1 procent het sterkst. Bij pure webwinkels steeg de omzet met 18,5 procent.