• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Expansie Action: eerste winkel in Oostenrijk geopend

Expansie Action: eerste winkel in Oostenrijk geopend

Door Anne Buis

27 nov. 2015

Retail

Budget keten Action heeft haar eerste winkel in Oostenrijk geopend. De winkel is gevestigd in Kittsee, 100 kilometer ten oosten van Wenen. Het gaat hard met de keten; inmiddels heeft Action al 600 winkels in zes landen.

Action trekt hard aan de internationale expansie; inmiddels heeft de keten na 338 winkels in Nederland nu ook 114 winkels in België, 103 winkels in Frankrijk, 67 winkels in Duitsland, 1 winkel in Luxemburg en nu dus ook 1 winkel in Oostenrijk.

“Action is uitgegroeid tot een internationale organisatie van formaat en daar ben ik ontzettend trots op. De formule biedt enorme groeikansen. Alles binnen Action staat in het teken van blije klanten en door onze groei kunnen steeds meer mensen kennismaken met onze vaste lage prijzen en ons uitgebreide, continue wisselende assortiment. De toename in aantal winkels is ook een positieve impuls voor de lokale economie en werkgelegenheid,” zegt Ronald van der Mark, CEO Action in een persbericht. “Onze sterke groei hebben we mede te danken aan onze gemotiveerde medewerkers die onze klanten dag in dag uit verrassen met vele nieuwe artikelen. Dat spreekt iedereen aan, waar dan ook.”

Onlangs werd de 600e winkel van de keten geopend, in het Duitse Bremerhaven. Daarmee kwam het aantal winkels in Europa op 624.

Ook in Frankrijk gaat de expansie snel: in Ivry-sur-Seine werd onlangs de 100e Franse winkel geopend. Tevens wordt het eerste Franse distributiecentrum geopend, in Moissy Cramayel in de buurt van Parijs. De Nederlandse keten heeft een principeakkkoord getekend voor de overname van meerdere vestigingen van de Franse textielketen La Halle. De onderhandelingen met verhuurders zijn nog gaande, maar er zullen in ieder geval twee winkels omgebouwd worden dit jaar. Hoeveel winkels er in totaal worden overgenomen is nog niet bekend.

Beeld: Facebook Action