• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gemeente Amsterdam zet streep door 24-uursopening winkels

Gemeente Amsterdam zet streep door 24-uursopening winkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De proef met 24-uursopening van winkels in vier gebieden in Amsterdam is van de baan. De gemeente heeft een streep gezet door het project dat op 1 juli van start moest gaan.

Volgens wethouder Kasja Ollongren hebben maar zeventien ondernemers zich gemeld om deel te nemen aan de proef. Ondernemers zoals souvernirwinkels, ijsverkopers en wafelbakkers zagen het idee wel zitten, juist de winkels waarvan de gemeente niet wil dat ze de gehele dag en nacht open zijn. De gemeente hoopte juist dat langere openingstijden makkelijk zouden zijn voor mensen die lange dagen draaien of op onregelmatige tijden werken. Deze mensen zouden dan nog een boodschap kunnen doen.

”We proberen op allerlei manieren grip te krijgen op het winkelaanbod in het centrum,” aldus Ollongren. “Als we deze pilot dan uitvoeren, gaan we de verkeerde kant op.”

Het idee ontstond in 2015 en werd ondersteund door partijen VVD en D66 in Amsterdam. Begin dit jaar werd het initiatiefvoorstel geaccepteerd. Destijds meldde Pauline Buurma van de ondernemingsvereniging Kalverstraat dat het lastig was om meerdere ondernemers enthousiast te maken. "Meerdere winkeliers moeten mee doen, anders geeft het geen resultaat."

Beeld: FashionUnited

Openingstijden