• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Outletcenter Zoetermeer opent eind 2019

Outletcenter Zoetermeer opent eind 2019

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Holland Outlet Mall in Zoetermeer zal eind 2019 zijn deuren openen. Dat is een jaar later dan eerder werd gesteld, meldt het Algemeen Dagblad.

De openingsdatum is uitgesteld, omdat het bestemmingsplan moet worden aangepast voor de nieuwe plannen. Eerder werd eind 2018 nog aangehouden als openingsdatum, maar volgens projectontwikkelaar Provast is de nieuwe planning een stuk realistischer. Provast verwacht dat dat twee jaar gaat duren en dat de bouw halverwege 2018 kan starten.

Het nieuwe outletcentrum komt op de plek van het huidige Woonhart en biedt 7.000 vierkante meter aan winkelruimte. Om alle bezoekers te kunnen ontvangen komen er 2.000 parkeerplaatsen en worden kruispunten aangepast.

Hoewel de plannen nu in de steigers lijken te staan, moet de beslissing over de komst nog steeds genomen worden. De komst van het outletcentrum hangt namelijk ook af van beleggers, die moeten gaan investeren in het complex. Maar Hans de Jong van Provast laat aan de krant weten : Als het niet kansrijk zou zijn, zouden we er niet zoveel tijd en geld in steken. Er is behoefte aan. Mensen moeten nu nog helemaal naar Roermond of Lelystad voor een outletcenter, straks kunnen ze in Zoetermeer terecht."

De projectontwikkelaar Provast verwacht dat er 5 miljoen bezoekers per jaar naar het outletcentrum zullen komen. In vergelijking: outletcentrum Roermond trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

outletcentrum
zoetermeer