• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Reformation voor het eerst te koop in Nederland

Reformation voor het eerst te koop in Nederland

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Retail

Het in Los Angeles gevestigde modemerk Reformation zet voor het eerst voet aan de grond in Nederland. De collectie van Reformation is vanaf volgende maand te koop in een pop-up shop, namelijk in de Good Shop van Fashion for Good in Amsterdam. Dat bevestigt het innovatieplatform in een email aan FashionUnited.

Het thema dat vanaf volgende maand centraal zal staan in de Good Shop, is transparantie. Vandaar dat Fashion for Good heeft besloten Reformation-items beschikbaar te stellen in de winkel. Het merk streeft naar eigen zeggen naar transparantie en traceerbaarheid. Zo maakt Reformation gebruik van een zogenoemde RefScale, waarmee de uitstoot van koolstof, water en chemisch afval van geproduceerde artikelen kan worden bijhouden. Deze informatie wordt vermeld op het label van elk product dat Reformation verkoopt. Daarnaast zijn consumenten welkom om Reformation’s fabriek in Los Angeles te bezoeken, schrijft Vogue NL.

Reformation begon in 2009 met één pop-up shop en de verkoop van vintage kledingstukken. Inmiddels heeft het merk wereldwijd eigen winkels en een webwinkel. Het merk biedt ‘duurzame dameskleding’, waaronder jurken, tops en broeken.

De Good Shop, waar Reformation vanaf 1 februari te koop zal zijn, is te vinden aan het Rokin in Amsterdam.

Beeld: Reformation website

Fashion For Good
Reformation