• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando breidt samenwerking met lokale retailers verder uit

Zalando breidt samenwerking met lokale retailers verder uit

Door Arjan Ranjbar

16 feb. 2018

Retail

Zalando breidt de samenwerking met lokale retailers in thuisland Duitsland verder uit. Sinds oktober 2016 konden lokale schoenenwinkels hun producten al verkopen via Zalando, nu komen daar ook kledingwinkels bij. Dat maakt de e-tailer bekend middels een persverklaring.

Het zogenoemde Gax-systeem stelt lokale ondernemers in staat om orders van klanten van Zalando te accepteren en hen te voorzien van de betreffende producten als deze voorradig zijn in hun winkel. "Met deze samenwerking ondersteunt Zalando voornamelijk kleine retailers met een beperkte technologische infrastructuur bij het betreden van de online markt. Sommige retailers hebben tot 300 bestellingen per week rechtstreeks vanuit hun winkel naar Zalando-klanten verzonden", aldus Jan Bartels, VP Customer Fulfilment and Logistics bij Zalando. "Door textielartikelen als een nieuwe categorie toe te voegen, openen we ons platform nu voor extra partners."

Inmiddels zijn er ruim 100 lokale ondernemers die zich bij de proef hebben aangesloten. Vooralsnog blijft de pilot beperkt tot Duitse retailers: wanneer het Gax-systeem wordt uitgebreid naar het buitenland is nog niet bekend. Het initiatief is onderdeel van het grotere Integrated Commerce-plan, waarmee Zalando sinds de zomer van 2016 de samenwerking zoekt met offline retailers.

Beeld: Zalando

Duitsland
Gax-systeem
Integrated Commerce
lokale retailers
Zalando