• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zinzane vestigt eerste Europese winkel in Amsterdamse Kalverstraat

Zinzane vestigt eerste Europese winkel in Amsterdamse Kalverstraat

Door Anne Buis

20 mrt. 2017

Retail

Modemerk Zinzane heeft een winkel geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam. Het is de eerste winkel in Europa voor het Braziliaanse merk. Dat meldt CBRE, een advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed, die adviseerde bij de huurovereenkomst.

Zinzane heeft al bijna 100 winkels in thuisland Brazilië en wil de Amsterdamse vestiging gebruiken als try-out voor mogelijke Europese expansie. De nieuwe Amsterdamse winkel bevindt zich aan de Kalverstraat 55, in het pand waar eerder Ralph Lauren zat. De winkel heeft 230 vierkante meter winkeloppervlakte, verdeeld over de begane grond (85 vierkante meter), eerste verdieping (80 vierkante meter) en het souterrain (65 vierkante meter). De nieuwe vestiging zit tegenover fast fashionketen Zara.

Zinzane is een fast fashion label dat werd opgericht in 2002, in het bekende Babilônia Feira Hype, in de stad Rio de Janeiro. Het merk staat bekend om de kleurrijke prints, die vooral bij de vrouwelijke klanten in Latijns-Amerika erg in de smaak vielen. In relatief korte tijd wist het merk uit te breiden naar bijna 100 winkels. Sinds kort heeft Zinzane ook een mannen- en kinderkledinglijn.

Beeld: Zinzane Facebook

zinzane