• Home
  • V1
  • Columns
  • kleine fabriek #19 de extra’s op een rij

kleine fabriek #19 de extra’s op een rij

19 jun. 2014

Columns

De zomereditie van kleine fabriek - 6 & 7 juli 2014 in Amsterdam RAI – biedt volop prikkels voor het nieuwe seizoen.

De zomereditie van kleine fabriek - 6 & 7 juli 2014 in Amsterdam RAI – biedt volop prikkels voor het nieuwe seizoen. Behalve een kersverse indeling biedt het programma weer een reeks must see lezingen en presentaties door hotshot professionals. De vorig seizoen geïntroduceerde Junior Fashion Parade bleek voor herhaling vatbaar, net als het live styling team van Prêt à Pregnant en Prêt à Mama.


Lezingen
Leren en inspireren, voor professionals is het als de zon en de wind. Zeker in een creatief en interactief vakgebied als mode en retail. Voor zowel bezoekers als exposanten presenteert kleine fabriek ieder seizoen een overzichtelijk programma met expert sprekers die de belangrijkste trends, tips & tricks uit de doeken doen. Zo houdt trendforecaster Jan Agelink, in samenwerking met het vakblad en online platform Bengels, zijn niet te missen trendverhaal. Ook Carin Frijters, retail expert en schrijver van het boek ‘Prikkel de Koopknop’ (de Engelse vertaling cq internationale editie ‘The Big Book of retail verschijnt dit jaar), deelt haar knowhow en direct toepasbare retail styling inspiratie. Media-expert Sanoma geeft dit seizoen een presentatie over de wereld van bloggers en online media. Leren is ook een kwestie van doen, zoals in de workshops fotograferen met je iPhone – geen overbodige luxe nu beeld zo’n belangrijke tool is geworden - of de beginnersworkshop over websites.

Parade
Op zondag 6 juli zal het op gezette tijden weer wemelen van de kindermodellen op kleine fabriek! De Junior Fashion Parade, een vrolijke modestoet met modellen van alle deelnemende labels brengt de nieuwe collecties tot leven. De Parade past perfect in de tijd, het live aspect en de tot in de puntjes gestylede looks geven extra fraaie plaatjes om meteen op social media te posten.

Live blogger

Over social media content gesproken, ook Janine Breukhoven-Kho van de populaire blogs Prêt à Pregnant en Prêt à Mama is deze editie weer ter plaatse met haar team. Twee dagen lang werken zij onafgebroken met de aanwezige collecties. Welke key pieces pikken zij eruit? Welke combinaties stylen zij? Hoe wordt het gefotografeerd en on the spot op de verschillende social media gepost? Look and learn!

Pop up ‘plaza’
Anders dan eerdere edities zijn de vertrouwde pop up stores deze editie geconcentreerd in de ruime entree voor de nieuwe hal 11. Hier tref je de HTNK Onedayshop ‘Story Store’, de Bookstore en alle andere shopping opportunities, samen met de perskamer en de presentatieruimte in een bee hive voorafgaand aan de hal met alle merken in hun nieuwe areas!

Nieuwe merken

Zeker niet het minste nieuws zijn de nieuwe merken die zich deze zomer presenteren op kleine fabriek, zoals o.a. L'épicerie des Bidules, Birkenstock en Aloka Sleepy Lights. Indian Bluejeans, Stardust en S4M (Sorry for the Mess), het nieuwe merk van IKKS, maken zelfs hun debuut tijdens deze editie van kleine fabriek! Tot slot is kleine fabriek bijzonder verheugd met de terugkeer van Vingino. Wegens internationale expansie lag de focus vorig jaar op Italië maar Nederland is en blijft de thuisbasis én grootste markt voor dit succes uit Ermelo. "Kleine fabriek heeft zich inmiddels zó bewezen als toonaangevende kindermodebeurs, dat wij na een pauze van jaren toch weer aanwezig zullen zijn. Wij vinden het belangrijk om er te zijn voor onze klanten," vertelt Ludo Onnink van Vingino. “Op kleine fabriek ontmoeten wij zowel onze retailers van het eerste uur uit Nederland, als potentiële nieuwe internationale klanten.”

Stay tuned! www.kleinefabriek.nl (en de Facebook -, Twitter - en Instagram pagina's van kleine fabriek).