• Home
  • V1
  • Columns
  • Lichte daling huurprijs A1 locaties

Lichte daling huurprijs A1 locaties

bezig met laden...

Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven worden weer

duurder voor ondernemers. Volgens Jones Lang LaSalle, een financiële dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed, stegen in die plaatsen de huurprijzen op A1 locaties. In kleine steden was er een lichte daling.

Met een gemiddelde huurprijs van 2.400 euro, staat de Amsterdamse Kalverstraat aan de top van het rijtje met huurprijzen van de zes belangrijkste Nederlandse winkellocaties. In deze zes locaties, Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven, steeg de huur het afgelopen jaar met 0,3 procent (gecorrigeerd voor inflatie). Goed nieuws, volgens Richard Dallinga, directeur Retail Jones Lang LaSalle Nederland. “In 2009 noteerden wij nog een daling van de winkelhuren op de A1-locaties in de grootste steden. We zien nu een gematigd herstel.”

Jones Lang LaSalle heeft een verklaring voor de gestegen huurprijzen in grote winkelsteden: “Op deze locaties blijft de vraag naar winkelunits onverminderd groot bij een schaars aanbod. Vooral in steden met minder dan 40.000 inwoners ligt dat anders, daar hebben we te maken met leegstand en een afnemende vraag.”

In kleine plaatsen daalde de huur van winkellocaties dan ook. Hierdoor zijn de winkelhuurprijzen in Nederland voor winkelunits op A1-locaties in 2010 gemiddeld met 0,4 procent gedaald. Vorig jaar daalden de prijzen gemiddeld met 0,6 procent. In 2008 was nog sprake van een stijging, van 1,1 procent.

Jones Lang LaSalle denkt dat huurprijsverschillen tussen grote steden en kleine steden in 2011 verder zullen toenemen. Verwachting is dat de prijs in kleine en middelgrote steden gelijk zal blijven, of licht zal dalen. Grote steden kunnen volgens het bedrijf rekenen op een verdere stijging.