• Home
  • V1
  • Columns
  • Meer passanten na komst Primark

Meer passanten na komst Primark

bezig met laden...

De komst van het Primark-filiaal in Zaandam heeft tot dertig procent meer passanten

opgeleverd in het totale winkelgebied, dat meldt Locatus, naar aanleiding van een passantentelling. Locatus telde het winkelend publiek voor Sinterklaas en na 8 december, de dag dat Primark in Zaandam haar deuren opende.

Het analysebureau op het gebied van winkellandschap, Locatus Nederland, vroeg zich af wat voor meer passanten zou zorgen, Primark of Sinterklaas. Locatus telde daarom passanten in Zaandam, voor en na de opening van Primark, dus voor en na Sinterklaas. Primark won. Het bleek dat er in de tweede week, de week van de Primark opening en Sinterklaas dus al voorbij was, er zo'n twintig tot dertig procent meer passanten waren in het totale winkelgebied. Hoeveel passanten er daadwerkelijk liepen heeft Locatus niet bekend gemaakt.

Volgens het bureau is het niet voor het eerst dat de komst van een nieuwe winkel het aantal passanten aanzienlijk verhoogt. Eerder was het al het geval bij de komst van de Mediamarkt in Zwolle, de Ikea in Delft en tijdens een actie van Piet Zoomers, enkele jaren geleden. "Met een goed concept is die aantrekkingskracht blijvend," laat Locatus weten. "Al die getelde mensen komen voor een uitgebreid en relatief goedkoop aanbod. En in crisistijd zal deze stroom mensen alleen nog maar groter worden."

Het derde filiaal van Primark in Nederland opende op 8 december haar deuren in Zaadam. Met 3635 vierkante meter, is de nieuwe vestiging van Primark, meteen de grootste in Nederland. In 1969 ging de eerste 'Penneys for Primark' winkel open in Dublin. Sinds 1973 is de keten ook in Groot-Brittannië actief. Het totaal aantal winkels is momenteel 228. In Nederland ziet het bedrijf plaats voor zo'n 25 winkels.