• Home
  • V1
  • Leads
  • Kuyichi: Over Europese grens met herziene collectie

Kuyichi: Over Europese grens met herziene collectie

bezig met laden...

Scroll down to read more
Leads

In augustus 2010 was de eerste winkel van het Nederlandse spijkerbroekenmerk Kuyichi een feit. Nu liggen er vergevorderde plannen voor een filiaal in Dubai, dat rond oktober volgend jaar haar deuren zou moeten openen. Ook winkels in China en Canada

staan op de planning. “Maar we zijn de markten eerst aan het onderzoeken.”

Kuyichi wil zich meer profileren als een ’industrie leading lifestyle brand'. Een nieuw logo en herziene collectie moeten het duurzame modemerk in het buitenland op de kaart zetten. Nu heeft het merk zo’n vijfhonderd verkooppunten in Europa en eigen winkels in Nederland, Frankrijk, Ierland en Engeland.

C

hina, Canada en het Midden-Oosten stond al langer op het wensenlijstje van Kuyichi. “Het zijn natuurlijk groeiende economieën,” legt woordvoerster Rosemarie Hup van Kuyichi uit. “En we hebben verschillende contacten in deze landen.” In een persbericht spreekt het modemerk echter van een ‘herlancering’. “Echt actief zijn we nog niet geweest op deze markten, maar het afgelopen seizoen lag er al een beginfase van de uitbreiding. Nu willen we dat met een nieuw logo, een ‘cotton bud’, onderstrepen en onze collecties nog eens uitleggen.”

De herziene collectie – ingaand vanaf de herfst- en wintercollectie 2012 en 2013 – bestaat uit acht leveringen per jaar. Het concept - tinker, tailor, soldier, sailor, rich man, poor man, baggar man, thief – is gebaseerd op een kinderliedje en telspelletje dat stamt uit Groot-Brittannië in de zeventiende eeuw. Tijdens de acht leveringen van Kuyichi staat telkens een ander beroep centraal. Zo wordt er gekeken hoe oorlog, industrie en vergeten beroepen en ambachten levens hebben geschapen en wat voor kleding deze mensen droegen.

De eerste twee collecties - tinker en sailer - bestaan uit kleuren als diep paars, bordeaux rood, roze-rood en indigo. De collecties bevatten onder andere grove wollen breisels. In navolging van modemerk Gsus heeft ook Kuyichi een Aloe Vera jeans ontworpen, een stretch-model voor dames met hydraterende eigenschappen.

Kuyichi, dat in 2010 nog een omzet van 14 miljoen euro maakte, verwacht voor dit jaar een omzet van 18 miljoen euro. Kuyichi staat bekend als het jeansmerk dat in 2001 biologisch katoen introduceerde in de modewereld. De naam van het merk is afgeleid van de naam van de Peruaanse god van de regenboog. Ook deze gaf de samenleving kleur, net als Kuyichi in overdrachtelijke zin probeert te doen. Het modemerk brengt naast duurzaam geproduceerde kleding voor mannen en vrouwen, ook accessoires als riemen en tassen.