• Home
  • V1
  • Leads
  • Westwood voor Lee en het regenwoud

Westwood voor Lee en het regenwoud

22 dec. 2009

Modeontwerpster Vivienne Westwood heeft een collectie ontworpen voor jeanslabel Lee. De ‘Vivienne Westwood Anglomania and Lee’-collectie A/W 2010 bestaat uit vier stijlen voor heren en vijf voor dames. Hij wordt aangevuld met spijkershirts

en T-shirts met prints. Voor inspiratie is Westwood in haar verleden gedoken; er zijn referenties naar de punk- en piratentijd in de jaren 70 en 80, maar ook naar ontwerpen die later zijn gepresenteerd. De ontwerpen zijn geherinterpreteerd en gemixt met Lee’s uitgebreide knowhow op het gebied van jeans. Het resultaat is een frisse kijk op denim gezien door de ogen van van een van de meest originele ontwerpers uit de modewereld.

De collectie zal in Westwood-showrooms te koop zijn vanaf januari 2010 en allereerst worden verkocht in Westwoodwinkels en een geselecteerd groepje retailers wereldwijd.

Naast de samenwerking met Lee heeft de Engelse ontwerpster ook een deal gesloten met Anvil Knitwear om prints voor T-shirts te maken. De opbrengst van de verkoop wordt geschonken aan Rainforest Nations, een organisatie die zich inzet tegen de ontbossing van regenwoud. “Ik ben zo blij dat ik de kans heb om dit kleine, kleine ding te doen. Alle beetjes helpen,” liet Westwood in een persverklaring weten.

Anvil Knitwear Inc., een vooraanstaande speler in duurzame kleding en accessoires, schonk milieuvriendelijk geproduceerde T-shirts van de AnvilSustainable collectie om het plan mogelijk te maken. De T-shirts zijn vervolgens op milieuvriendelijke manier van Westwoods prints voorzien. De T-shirts zijn op dit moment nog niet te koop, maar worden binnenkort gelanceerd. Wat de klimaatvriendelijke kledingstukken gaan kosten, is nog niet bekend.

Beeld: Vivienne Westwood